От заводите на Ford се краде като от бостан: влизаш и си взимаш

Поредният случай е за 15 автомобила, като за година се изчислява, че са откраднати 75 броя F-150.

Пламен Георгиев,
Ford F150 Raptor

, Ford

Ford F-150 Raptor

В края на юни писахме за необяснимите кражби от заводите на Ford около Детройт. Тогава в един ден бяха откраднати 13 „раптора” и 4 Mustang-а от два завода, а днес продължаваме темата с поредната такава кражба на 15 автомобила от паркинг за готовата продукция в Диърборн.

Били са откраднати F-150 Raptor, Explorer и Lincoln Navigator. Няколко са били открити от полицията, а стойността на откраднатите возила възлиза на около $1,3 млн.

Остава въпросът: как е възможно тази практика да продължава с години? Производителят едва смогва да произвежда автомобилите на фона на тежката криза с чиповете, а позволява охраната на стоката да е пробита като сито.

През юни откраднатите 13 броя F-150 Raptor бяха на стойност около $1 млн. за щастие тогава бяха открити, но автомобилите бяха и доста повредени.

На 27 юли от завода в Диърборн е открадната поредната партида от F-150 Raptor. Този път един от пикапите е спрян от полицията, която задържа трима заподозрени.

TCD Dearborn News изчислява, че между юли 2021 и юли 2022 г. са откраднати цели 75 пикапа F-150. Изчислява се, че те са на стойност почти $5 млн.

И докато това се превръща в сериозен проблем за Ford, не по-малък е той и за жителите на Диърборн, които твърдят, че набезите на крадците е толкова сериозен, че застраховките им са се увеличили значително от началото на тази социална криза.

кражби на коли Детройт Пистънс Диърборн Ford кражби на коли