Stranger Things: от заводите на Ford се крадат автомобили за милиони

Последният случай е с откраднати F-150 Raptor за милион долара от завода в Диърборн

Ford F 150 Raptor

, Ford

Ford F-150 Raptor

Stranger Things, но не в Хоукинс, а в Детройт и околията, където кори изчезват от завода, докато производителят им се гърчи в опитите да осигури достатъчно доставки. Последният такъв случай е с откраднати Ford F-150 Raptor от завода в Диърборн.

Компанията докладва установената кражба на полицията на 19 юни. Според Detroit Free Press, говорителят на Диърборн казва, че има доказателства, че оградата на завода е компрометирана и оттам се откраднати пикапите. Към този момент органите на реда са открили 13 „раптора”, но не знаем колко са били откраднати. Говорителят казва, че пикапите са били повредени и са били „оглозгани”, крадците са сваляли части от тях и са ги изоставяли.

Почти по същото време от завода „Флет Рок” изчезват четири-пет Mustang-а. Единият полицията хваща, докато крадците опитват да заредят с бензин. Друг го преследват с патрулки, докато му свършва горивото. Въпросното возило е Shelby GT500. Малко по-късно откриват още два Shelby GT500, изоставени заради липса на гориво.

Това е коренно различен случай от откраднатите през декември 2021 г. четири броя Shelby GT500.

И това не е проблем само на Ford. През март крадци задигат четири пикапа RAM, включително TR от завода „Стърлинг Хайтс”. През май биват откраднати пет Chevrolet Camaro от завода на GM в Лансинг.

Тъмни сили са надвиснали над Детройт.

Ford кражба на коли кражба на автомобили Ford F-150 Raptor любопитно автомобили