VW пуска над 30 електромобила до 2025 г.

defaultimg

netinfo

П реди дни стана ясно, че VW планира да пенсионира около 30 модела от моделната си гама (а тази на концерна е съставена от около 340). Но тази дупка няма да остане незапълнена, тъй като компанията предприема най-големия процес на обновяване, каквито са думите на Матиас Мюлер, Изпълнителен директор на компанията. Те бяха произнесени по време на годишната среща на акционерите в Хановер, където Мюлер представи новата „TOGETHER - Strategy 2025”.

Един от основните акценти в стратегията пада върху електрификацията на моделната гама. Целта на VAG е да лансира над 30 електрически автомобила до 2025 г., за да постигне годишни продажби от 2-3 млн. електромобила. Това ще се равнява на 25% от общите продажби на концерна. Това е част от плана на компанията да направи „е-мобилността новия отличителен знак на Volkswagen".

Но всичко това не означава, че двигателите с вътрешно горене ще бъдат загърбени. Предвижданията на VW показват, че на ДВГ автомобилите ще се падат 2/3 от продажбите на нови автомобили през 2030 г.

Планът обаче е те да станат по-екологични, като вече TSI и TFSI двигателите също бъдат оборудвани с филтър за твърди частици. Първите такива модели ще се появят през юни 2017 г., когато на пазара ще излязат моделите Audi A5 и VW Tiguan, оборудвани с бензинов 1,4 TSI двигател с филтър за твърди частици, който ще намали твърдите частици с 90%. Планът е този катализатор да бъда монтиран на 7 млн. коли годишно към 2022 г.

Стратегията “TOGETHER - Strategy 2025” засяга и автономната мобилност, която се определя като „ключов елемент“ в метаморфозата на компанията. Тя ще се разработи за всички ключови сегменти, като инвестицията ще е няколко милиарда евро. Първият напълно автономен автомобил е плануван да влезе в продажба в началото на следващото десетилетие, като ще използва системата за автономно управление, разработена в рамките на концерна.

Вижте още:

BMW M Drive Tour мине през България

Топ 10 на най-мощните кабриолети в света

Източник на статията: Vesti.bg

електромобили Volkswagen VW Фолксваген