Volkswagen извади екстремен вариант на ID.4

Той е за "оф роуд" и с по-голяма максимална мощност. Компанията явно пробва настроения на събитие в Швейцария

,
Volkswagen ID XTREME

Volkswagen

Volkswagen използва годишната сбирка на собствениците на електрически автомобили на марката в Локарно, Швейцария, за да покаже концепцията ID.XTREME.

Това си е реално e ID.4 GTX, но подготвен за изживявания извън пътя. Той е с двойно предаване, повдигнато окачване, предпазни елементи за “оф роуд” - най-вече на калниците и отпред, и т.н.

Volkswagen

Започваме оттам, че благодарение на нов софтуер и “high-performance drive” максималната мощност на електрическата кола е 377 к.с. - с 86 “коня” повече, отколкото при ID.4 GTX. Батерията е познатата 82-киловатова.

Екстериорът е съоръжен с предпазни кори, които са отпечатани на 3D принтер, казва VW.

Volkswagen

Личат 18-инчови джанти и гуми, подходящи за каране извън пътя. На покрива има багажник с допълнителни LED светлини. VW не казва какво е окачването и с колко е повдигнато.

Поработено е за звука на автомобила. Той разполага с високоговорители във всяко едно колело - оттам се чува шум, имитиращ този, който би се чувал с ДВГ.

Volkswagen

Не се показани снимки на интериора, като VW информира, че седалките са нови.

Макар и да не се посочват на този етап планове за производство и някакви срокове, повече от ясно е, че компанията пробва настроения на правилното място - сред потенциалните си клиенти.

И той е не просто “макет” - на място има тестови автомобили, които могат да се карат.

Volkswagen

Volkswagen ID. XTREME Volkswagen ID.4 GTX Volkswagen