Volkswagen разпродаде ID.Buzz месеци преди старта на доставките

Вече са пласирани 10 хиляди броя. Очаква се годината да бъде затворена с 15 хиляди сделки

,
Volkswagen ID Buzz

Volkswagen

Е лектрическия миниван Volkswagen ID. Buzz е разпродаден почти до края на 2022 г., месеци преди старта на доставките, преди да е достигнал до дилърствата и пробван от потенциални клиенти.

Това пише Automobilwoche, цитиран от Automotive News Europe.

Премината е границата от 10 хиляди заявки. Начело е Норвегия с 3400, следват Германия - 2500, 1100 идват от Нидерландия, а 1000 от Белгия.

Германската медия се позовава на имейл, изпратен от подразделението на VW за лекотоварни автомобили до завода в Хановер, където се прави новият модел.

Производството стартира през май, като имаше проблеми с доставените батерии, което доведе до временно спиране. Първите доставки трябва да са факт през октомври. Годината пък трябва да бъде затворена с 15 хиляди продажби и VW не се съмнява, че това ще се осъществи, още повече кампаниите по лансиране на модела предстоят.

Нещо повече - все още не се приемат поръчки за големи пазари като Франция и Великобритания. За догодина са предвидени 60 хиляди броя, а по-нататък трябва да бъде достигната границата от 130 хиляди годишно като обем на продукцията.

Припомняме, че има и карго версия на ID.Buzz, която също е в продажба.

Цената в Германия започва от 54 430 евро за карго варианта, а 5-местният пътнически ван тръгва от 64 581. От 2025 г. возилото трябва да се предлага с автономно управление - най-вече за таксиметрови и шатъл услуги.

Хановер производство продажби Volkswagen ID. Buzz Volkswagen