Vision 7S Concept e бъдещето на Skoda

Това е 7-местен електрически SUV, който ще излезе като сериен модел до 2026 г.

,
Skoda Vision 7S Concept

, Skoda

Skoda Vision 7S Concept

Т ова е изненадата от Skoda, която чакаме още от пролетта, нещо, което вече беше анинсирано.

Vision 7S Concept разкрива новата идентичност на марката и ускорява електрификацията - така синтезирано Skoda обяснява какво представлява творението й.

Това е един от трите изцяло електрически модела, които трябва да се появят преди 2026 г. Другите два ще са по-малки - компактни. Той има и по-голяма роля - по отношение на дизайна.

А иначе тук имаме 7-местен SUV с пробег от 600 км, казва чешката марка. Произлиза от вече добилата популярност MEB платформа на VW Group. Разчита на батерия с 89 кВч. Може да се зарежда бързо при 200 кВ.

Skoda

Външният дизайн е определен като “modern solid”. Прави впечатление оформлението на предната решетка - подсилена и показваща, че все пак става въпрос за SUV. Останалото ни препраща към един модерен EV, който има връзка с модели на Audi, а също така и със сегашните коли на чешкия бранд.

Интересно е оформлението на задницата - бронята е като предната, а LED светлините, макар и по-тънки, следват стилистиката на предните.

Skoda

Може да се каже, че външният дизайн не е никак далеч от този, които ще носи серийният модел. Още повече има време до лансирането му, така че ще свикнем с тази визия. Джантите са 22-инчови - личат си не само с големината.

Интериорът е още по-смел и авангарден. Воланът е елипсовиден с голям надпис в центъра му. И това е ново - заменя традиционното лого.

Skoda

Таблото с контролните уреди е малко - типично за тренда, показващо най-важното, личи голям 14,6-инчов екран (таблет) за информационно-развлекателните активности.

А централната конзола има командна роля, като там личат и два телефона. При малко по-обстоен поглед, човек си вади извода, че и интериорът не е много далеч от реалността. Много от материалите му са от рециклиращи се материали - всички платове например.

Vision 7S - вероятно ще получи друго име, е по-голям брат на Enyaq. И бъдещ наследник на Kodiaq, като ще оглави гамата на Skoda.

Skoda

Skoda Skoda Kodiaq Skoda Eniaq iV Skoda Vision 7S Concept MEB VW Group