Този електромобил с 2536 к.с. идва от Словения

Бие дори комшийската Nevera на Мате Римац с нечувано съотношение мощност-тегло от 1,7:1… на хартия

Пламен Георгиев,
Tuschek Aeon E

, Tushek

Tuschek Aeon E

С тане ли дума за електрически хиперавтомобил, в съзнанието веднага изниква името на Мате Римац и неговата Nevera. Хърватският модел постави в един рекорд над 20 рекорда за скорост преди няколко месеца. Сега ви представяме нещо още по-впечатляващо… на хартия. Идва от съседна на Хърватия страна, става въпрос за словенското дуо хиперавтомобили на Альоша Тушек. Бившият състезател ни показва Aeon H и Aeon E, за които вярва, че ще преобърнат нишата с главата надолу. На цифри и визия имат всичко необходимо, трябва само да ги видим в завършена форма.

А ето какво казва кратката информация за двата модела на Tushek. Aeon H е плъг-ин хибрид, обединяващ V8 двигател и електромотор. Нищо повече от това не се казва от компанията, освен че тази конфигурация генерира 1957 к.с. при тегло от 1480 кг! Тези цифри гарантират на модела нечуваното съотношение мощност-тегло от 1,3:1.

 Tuschek Aeon H

Tushek

Tuschek Aeon H

Aeon E е изцяло електрически хиперавтомобил, който обещава невероятните 2536 к.с. при тегло от една 1600 кг (за електромобил това е категория „Перо”), които параметри се изразяват във впечатляващото съотношение мощност-тегло от 1,7:1.

Огромни обещания и впечатляващи рендъри, дано Тушек изпълни заканата си да предложи нещо невиждано до момента. Изглежда прекалено амбициозна цел, но така мислехме и за творението на Мате Римац, което сега ще даде технологичната основа за електрическото бъдеще на Bugatti.

Иначе Альоша Тушек обещава още и с „иновативна аеродинамика”. Повече подробности основателят на едноименната компания обещава идните седмици.

Tushek не е непознато име, преди компанията правеше модела TS 900 с 950 к.с., който можеше да спринтира до 100 км/ч за 2,7 секунди. Но новият модел трябва да е много по-бърз от това.

Tushek Tushek Aeon хиперавтомобили