Tesla прави тестове при екстремни условия в Дубай

Компанията не казва много за целта на занятието, твърди, че пробите били за издръжливост при +50 градуса по Целзий

,
Tesla test Dubai

Tesla

Tesla показа снимки, на които се вижда как прави тестове на Model 3 и Model X Plaid в пустинята, посочвайки, че мястото е Дубай.

Както се вижда, електромобилите са далеч от блясъка и лукса на помпозните сгради в столицата на ОАЕ, а се борят с пясъци и пустош.

Фотографиите са публикувани в официалните страници на бранда на Туитър и Инстаграм, но информацията е оскъдна.

Tesla

Не се посочва каква е точната цел на тестовете с вече излезли модели. В Инстаграм пише, че инженери, отговорни за качеството, поставят на изпитание колите по отношение на издръжливост в екстремни условия.

Изтъква се, че това е станало в най-топлото време от годината в Дубай, когато температурите достигат 50 градуса по Целзий. Не е ясно дали пробите са правени тези дни или през юни-юли.

Tesla

Много вероятно е Tesla наистина да си сверява часовника в адската пустинна жега по отношение на някои системи или общото състояние на колите. Не е изключено визитата в Дубай да има общо с автономното управление, обещано до края на годината от Илон Мъск преди дни в Норвегия.

Свикнали сме такива тестове - от местата с най-големите жеги, до най-студените точки (Арктическия полярен кръг, например), да се извършват при разработването на нови модели, когато компаниите сами се хвалят, че колите навъртат стотици хиляди и дори милиони километри.

Това е причината сега да пада голямо чудене, но всички подробности вероятно ще излязат скоро. Едно нещо е безспорно - снимките са много хубави, а въпросните инженери явно са си прекарали добре.

Tesla

Дубай тест на електромобили Tesla Model X Plaid Tesla Model 3 Tesla