Tesla показа кабината на електрическия влекач Semi

Съдейки по 10-секундното видео на сайта на марката, шофьорското място е разположено по средата на кабината

Пламен Георгиев,
Tesla Semi cabin

Tesla

Н а официалния сайт на Tesla се появи кратко видео, което разкрива салона на електрическия влекач Semi. Обикновено разположеното в ляво шофьорско място е заобиколено от множество бутони и превключватели, но не и тук. Tesla не би си позволила да прави нещо, което го има от години. Затова виждаме разположено по средата на кабината шофьорско място. Бутони и превключватели няма. Виждат се само два големи „телевизора” и волан от леките коли на Tesla. Огромните дисплеи да разделени вертикално и във двата външни края се предава картина от страничните камери, докато вътрешната част на дисплеите е предназначена за друга информация, свързана с шофирането.

Не се виждат и никакви лостчета зад волана, с които по традиция се контролират мигачи, чистачки, фарове…

Tesla Semi бе показан за пръв път през 2017 г. Тогава бе обявено, че ще везе в производство през 2019 г., но след няколко отлагания стартът ще бъде даден догодина.

За момента около него витае по-скоро мъгла и информационно затъмнение. Предполага се, че задвижването ще е поверено на четири електромотора. Крайната цел е влекачът да може да изминава до 1000 км с едно зареждане. Знае се, че той ще може да дърпа прицеп с до 36 тона товар.

Tesla Semi Tesla