Tesla отговаря на конкуренцията с по-мощната Model 3 Performance

Мъск обеща и по-евтин модел в началото на 2025 г.

Мартин Дешев,
tesla model 3 performance

Tesla

Tesla вече усеща натиска на конкуренцията, като през последните месеци компанията изпитва трудности на доста фронтове. Един от тях е в спортните EV-та, където Porsche атакува много сериозно с Taycan.

Затишието от Tesla е било привидно. Компанията е работила усърдно по новата версия на Model 3 Performance.

Tesla

Tesla казва, че това е най-мощната версия на Model 3 досега. Тя има 510 к.с. и  740 Нм. Мощността идва от новия мотор Performance 4DU. Той осигурява 22% повече постоянна мощ, 32% повече пикова мощ и 16% повече пиков въртящ момент. Освен това намалява консумацията на енергия с 2%.

Model 3 Performance има и нови 20-цолови джанти с гуми Pirelli P Zero 4, които са специално разработени за модела. Има и изцяло ново адаптивно окачване, което подобрява комфорта и стабилността.

Tesla

На разположение е и системата Track Mode V3. Специалният режим за писта променя настройките на цялата кола, за да извлече максимума по време на спортно шофиране на подходящи трасета.

Новости има и в интериора. Model 3 Performance идва със спортни седалки с подобрена позиция на тялото и нова геометрия, която да ги направи по-комфортни и стабилни. Имат и 12 посоки на настройка, подгрев и вентилация. В оборудването е включен и новият NVH интериор и екстри за комфорт, включитлено акустични стъкла, подобрена изолация и др.

Tesla

Цените на новия Model 3 Performance започват от 54 380 долара. Поръчките също се отворени.

Междувременно Илон Мъск обяви, че Tesla е обновила и променила графика си. Сега компанията предвижда нови модели, „включително достъпни“, да могат да станат факт още в началото на 2025 г., а не през втората половина, както беше първоначално планирано.

коли автомобили електрически автомобил електромобили