След 100 000 поръчки: Dacia сложи по-мощен електромотор в Spring

Средните ежедневни пътувания на клиентите на модела са 31 км при скорост 26 км/ч

Пламен Георгиев,
Dacia Spring Extreme

, Dacia

Dacia Spring Extreme

В рамките на автомобилния салон в Брюксел Dacia представи Spring в новото ниво на оборудване Extreme. На по-късен етап новото ниво на оборудване ще бъде лансирано за четирите основни модела на марката (Spring, Sandero, Duster и Jogger).

Основното е синия цвят Stone и различните декоративни елементи. Виждат се меднокафяви детайли в покривните релси, страничните огледала, джантите, логото на вратата на багажника и под фаровете.

В интериора се виждат декорация с топографски дизайн върху праговете на вратите и предните гумени стелки. Меднокафяви елементи се открояват върху панелите на предните врати и около вентилационните отвори и навигационния екран. В този цвят са и шевовете на седалките.

Нивото Extreme заменя Expression, което към момента е изборът на всеки 8 от 10 частни клиенти.

По-важното е, че с лансирането на Spring Extreme Dacia представя и новия двигател ELECTRIC 65. По-мощният електромотор (+20 к.с.) работи заедно с нова трансмисия, която увеличава въртящия момент като същевременно осигурява подобрени ускорение и рекуперация.

Благодарение на новия двигател ELECTRIC 65, Spring Extreme предлага среден пробег от 220 км (WLTP) и 305 км в градски цикъл (WLTP).

Това звучи много по-малко от на повечето конкуренти, но ето и малко цифри, които разкриват една обобщена картина на ежедневните нужди на потребителите.

Към момента за модела са генерирани повече от 100 000 поръчки, като ¾ от тях са на частни лица. От събраните данни става ясно, че средните ежедневни пътувания на клиентите на модела са 31 км при скорост 26 км/ч. Общо 75% от продадените Spring автомобили се зареждат у дома за средно 3,5 ч.

Поръчките за Spring Extreme с двигател ELECTRIC 65 в България ще бъдат отворени на 16 януари, първите доставки ще се осъществят преди лятото

Двигателят ELECTRIC 45 (45 к.с.) ще продължи да се предлага за ниво на оборудване Essential.

Dacia Dacia Spring Dacia Spring Electric 65 електромобили в България