Разпродадоха бъги версията на Ami за минути

Това показва, че цената няма значение, когато излъчването е такова, а испанец е попълнил онлайн формуляра за покупка в рамките на 70 секунди

Citroen My Ami Buggy

, Citroen

Citroen My Ami Buggy

Н яма две мнения, електрическият мъник на Citroen предизвиква само усмивки, приятелски такива, където и да се появи. А My Ami Buggy е дори по-привлекателен. Мини „офроудърът” без врати е призван да стане популярен, макар Citroen да обяви серия от само 800 бройки. Но спокойно може да предположим, че този пазарен успех ще накара французите да премислят това, все пак продадоха въпросните 800 модела за само 10 часа.

Досега бъгито се предлагаше във Франция, а тази серия е първата за клиенти извън страната. Явно са го чакали с нетърпение. За Белгия са били отделени 65 бройки, продадени за 9 минути. За френските клиенти са били заделени 430 бройки, реализирани за два часа.

Най-развълнуван от идеята да закупи модела е испански клиент, който е попълнил формуляра за покупка в рамките на 70 секунди.

В момента се правят още 200 бройки от My Ami Buggy, но те са за Турция и Мароко.

Проектиран първоначално като концепт, феновете приеха мини електромобила толкова възторжено, че Citroen реши да го вкара в производство. Ограничен е до 45 км/ч, няма врати, но пък залага на атрактивни решения от SUV-моделите и матово сребърен цвят.

Доставките на My Ami Buggy ще започнат през септември, а цените варират от 7790 до 10 450 евро. У нас базовото изпълнение на Ami започва от 20 000 лв., но знаем много добре, че българското правителство не дава никакви субсидии за електромобили.

Citroen Ami Citroen Ami Buggi