По софийските улици ще тръгнат 300 електрически таксита Kia Niro

Kia e-Niro предлага най-голямо вътрешно пространство и комфорт за екологично градско придвижване

Пламен Георгиев,
Kia e Niro Yellow

Kia България

В София ще се движат все повече електрически таксита, каквато е и тенденцията в Европа. За това най-голям принос ще има Yellow!, която продължава да разширява автопарка си от електромобили. До края на годината нови 30 електромобила Kia Niro ще бъдат на разположение на клиентите на Yellow!, като това е само първата част от поръчаните 300 броя, които поетапно ще навлязат в автопарка на компанията.

Kia e-Niro е оборудван с 64,8 kWh батерия, която гарантира пробег от 460 км с едно зареждане.e-Niro предлага най-голямото и удобно вътрешно пространство за клиентите на транспортни услуги с ел. автомобили в София, както и несравним обем на багажното отделение от 475 л.

Партньорството между Киа България и Yellow! датира от 2004 г., когато е доставен първият автомобил Kia Rio. Към настоящия момент автопаркът на Yellow! включва над 2300 модела с марка Kia. В дългосрочен план компанията се ангажира да премине изцяло на автомобили с електрическо задвижване от Киа.

Kia България

В допълнение към екологичния автопарк, таксиметровата компания инсталира и нови 3 зарядни станции, което обособи паркинга на компанията в локацията с най-много подобни станции в града. 50 kW DC зарядни станции Hypercharger са с по 2 CCS конектора, което дава възможност за зареждане на 6 електромобила едновременно. Станциите са включени в иновативна платформа за зареждане на електрически превозни средства – Kia Hypercharge. Всеки собственик на електромобил може да се възползва от локациите включени в мрежата на Kia Hypercharge, като зареждането се осъществява през мобилно приложение.

От лансирането на второ поколение Niro през юли 2022г. до момента у нас са реализирани над 200 продажби от модела, който се предлага като самозареждащ се хибрид, плъг-ин хибрид и електромобил.

таксита Kia KIA e-Niro Yellow