Нов срок - производството на Tesla Cybertruck няма да започне преди 2024 г.

Все пак първите пилотни бройки ще излязат през лятото на тази година

,
Tesla Cybertruck

, Tesla

Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck e сред най-чаканите и най-отлагани автомобили в историята, а сега имаме нов срок за начало на масовото производство.

След като през м.г. Илон Мъск обещаваше старт на производството през 2023 г., онзи ден пак отложи пускането на пикапа по време на среща с инвеститори и акционери за представяне на финансовите резултати от последното тримесечие на 2022 г.

Очакваме производството да започне някъде това лято, рече той, но добави, че става въпрос за пилотни бройки, а масовата продукция ще статира не по-рано от 2024 г.

В същото време Tesla има над 1,5 милиона предварителни поръчки за Cybertruck.

Tesla е давала фалшиви обещания за Cybertruck и преди, но ако компанията някога е имала нужда да ускори графика за очакван автомобил, моментът е сега, коментира изпълнителният директор на консултантската компания Insights Джесика Колдуел пред Auto News. -

Cybertruck почти изглежда като стара новина, тъй като компанията говори за него толкова дълго.“

Tesla все още не е показала никакви официални изображения на Cybertruck в производствен вид. Нито пък е обявила окончателни спецификации и цени.

В края на октомври се появи изображения от интериора, на които се виждаше задната част на Cybertruck, нов дизайн на задните светлини, централно разположена светлина в предната част и други детайли.

пикап Илон Мъск Tesla Cybertruck Tesla