Неочаквано: първият EV на Shelby ще се продава в Европа, не в САЩ

Ще има само сто коли Shelby Mustang Mach-E GT

,
Shelby Mustang Mach E GT

, Shelby American

Shelby Mustang Mach-E GT

И това доживяхме - щатската автомобилна икона Shelby American обяви, че първят й електрически модел няма да се продава в САЩ, а в Европа.

Shelby Mustang Mach-E GT ще се предлага ексклузивно в Стария свят, който, според фирмата, е възприел е-колите по-бързо от Америка.

Shelby American

На 11 януари тази година Карол Шелби щеше да навърши 100 години и електромобилът се прави в негова чест. Ще бъдат направени само 100 броя. А “направени” може би не е най-точната дума, тъй като става дума за пакет в крайна сметка.

Брандът на великия Шелби пояснява, че въпросната “екипировка” може да се слага на Ford Mustang Mach-E GT, произведен в периода 2021-2023 г.

В разработката има доста карбон. Не само предният капак и решетката са заменени с въглеродни нишки, а също така предният сплитер, страниците, както и капаците на огледалата.

Shelby American

Shelby Mustang Mach-E GT получава състезателни ивици и табелки Shelby отвътре и отвън. Важна роля поема Borla Active Performance Sound System, която според скоростта, мощността, оборотите в минута и въртящият момент все пак дава някакъв звук като обратна връзка. Макар да не е реален, а скалъпен.

Собствениците на Mustang Mach-E GT, които изберат да добавят този пакет към своя автомобил, също получават едногодишно платено членство в Team Shelby и ще попаднат в официалния регистър на тунера.

За финал - цената. Пакетът струва €24 900 в допълнение към цената на колата. Ще може да се вгражда от юли.

Shelby Mustang Mach-E GT Европа Карол Шелби Ford Mustang Mach-E GT Shelby American