Mercedes обнови електрическите EQA и EQB

Визуално фейслифтът е минимален, но има подобрения на по-важни места

Мартин Дешев,
mercedes eqb eqa

, Mercedes

Mercedes EQA (вляво) и EQB

Mercedes представи фейслифт обновленията на електрическите кросоувъри EQA и EQB. Двата автомобила имат минимални визуални промени, но имат подобрения в по-важни сфери.

По-малкият EQA има нови аеродинамични елементи, които освен за визията, помагат и за пробега. Той вече е около 560 км. с едно зареждане. Колата ще предлага един електромотор, който е със 188 к.с. и батерия 70.5kWh и предно задвижване на колелата.

 Mercedes EQA

Mercedes

Mercedes EQA

В гамата ще има и избор от още две версии – 300 4Matic с 225 „коня“ и 350 4Matic с 288 к.с. Те ще са налични и за EQB. Максималният пробег при него е 536 км. заради по-големите му размери.

 Mercedes EQA

Mercedes

Mercedes EQA

Интериорите също са сходни. Двата модела ще предлагат новия волан на Mercedes със сензорни бутони. Стандартно има 10.25-инчов централен дисплей, подобрени камери за паркинг, поддръжка на безжичните версии на Apple CarPlay и Android Auto.

 Mercedes EQB

Mercedes

Mercedes EQB

Технологиите също са подобрени, като системи за съдействие паркиране, спазване на лентата на движението и т.н. ще са още по-добри. Има и възможност за допълнителна съраунд саунд система Burmester, която дава достъп до функция за „звукови изживявания“, които създават различна акустична среда в интериора.

 Mercedes EQB

Mercedes

Mercedes EQB

EQB ще може ада се поръча и във версия с 5 или 7 места. Петместният модел ще поддържа и теглич, за да тегли каравани и ремаркета с тегло до 1700 кг.

Mercedes не обяви цените и дебютните дати на новите модели. Вероятно компанията ще направи това съвсем скоро.

Mercedes коли автомобили електрически автомобил електрически автомобили Великобритания