Lincoln извади концепция на електрическо, автономно купе (видео)

Тя е в чест на 100-годишния юбилей на марката. Отваря се доста авангардно

Валентин Маринов,
Lincoln Model L100

, Lincoln

Lincoln Model L100

Т ази година луксозната американска марка Lincoln празнува 100-годишен юбилей. Концепцията Model L100 е по този повод, дебютира в Седмицата на автомобила в Монтерей, а ще участва и в Concours d’Elegance в Пебъл Бийч.

Lincoln казва, че Model L100 е вдъхновен от Model L, който през 1922 г. става еталон за лукс, разточителност и високи за времето технологии.

Lincoln

L100 отдава чест на славния си предшественик, но е ултрамодерно купе - напълно електрическо и автономно като управление.

В него няма никакъв шанс вие да карате. Идеята е да се возите в тузарска обстановка - сам или с бизнес партньори, а защо не с приятели, които сте удостоили с висока чест. Може и с някоя дама - ще я впечатлите със сигурност.

Интериорът може да се конфигурира както пожелаете по отношение на седалките. Вместо волан, табло и педали, има нещо като панел, който предлага възможности за връзка с интернет, интерактивни забавления, развлечения и т.н.

Lincoln

Погледнато отвън, най-интересен е начинът, по който се отварят вратите, както и стъкленият покрив. Това става по уникален начин, като се отварят не просто врати, а цели колони и панели.

Така влизате “на широко”. А въпросното отваряне се сравнява с начина, по който калинка разперва криле.

Lincoln използва много скъпи материали, повечето от които рециклиращи се. Използва и специално осветление, което определя като “оркестрирана симфония”. Не само отвън, а и отвътре.

Марката не посочва технически данни. Не е ясна и съдбата на тази концепция, но компанията обещава няколко EV до 2025 г. И изцяло електрическо бъдеще след това.

Lincoln

Lincoln Lincoln Model L100 автономен автомобил