Как се кара в града без капка гориво?

Как се кара в града без капка гориво

HiComm

Как се кара в града без капка гориво?

Бъдещето на автомобилите на фона на глобалното затопляне и непрекъснато растящите цени на петрола е категорично: алтернативните методи на задвижване ще доминират през следващите десетилетия.

Ето защо най-голямата технологична медия в страната HiComm стартира кампания, с която да запознае повече хора с предимствата на електромобилите, както за околната среда, така и за самите водачи - а именно придвижване с 0 вредни емисии и без разход на гориво.

Ентусиастите, включили се в образователната игра, ги очаква страхотна 5-дневна почивка за двама с включени голф уроци.

Всеки желаещ, притежаващ шофьорска книжка, може да се включи в нея до 5 декември във "Фейсбук" на страницата на HiComm (Facebook.com/HiCommMagazine). Необходимо е само да тествате знанията си за автомобилите на бъдещето, помагайки си с жокерите, за да имате шанса да станете щастливецa, който ще разпуска близо цяла седмица в компанията на близък човек сред прекрасната природа на Пирин.

Домакините от "Пирин Голф & Кънтри Клуб" са включили към 5-дневния пакет и безплатни голф уроци.

Победителят ще спечели също и възможността да направи тест драйв на електромобила от най-ново поколение "Опел Ампера", който разполага с електродвигател и литиево-йонна батерия.

С него могат да се изминат до 80 километра само с едно зареждане в контакта от домакинската мрежа, което е напълно достатъчно за ежедневното придвижване в града.

При дълги пътувания се ползва и допълнителният бензинов двигател, който играе ролята на генератор за поддържане на заряда в батерията и удължаващ пробега до над 500 км.

В режим на удължен пробег разходът на гориво остава значително по-нисък от този на обикновените бензинови автомобили.

По-информирано общество за електромобилите означава по-отговорно отношение към проблемите на околната среда и по-малко ваши средства, които да изгарят през ауспуха.

Разберете повече за електромобилите и участвайте в томболата за незабравима почивка на Facebook.com/HiCommMagazine

Източник на статията: Vesti.bg

електромобили HiComm