i7 M70 е най-мощният електромобил на BMW

Огромната лимузина ускорява до 100 км/ч за 3,7 секунди, най-добрият показател сред електромобилите на BMW

Пламен Георгиев,
BMW i7 M70 xDrive

, BMW

BMW i7 M70 xDrive

Н овото BMW i7 M70 xDrive е оборудвано с високоинтегрирани задвижвания на предната и задната ос, при които електромоторът, мощната управляваща електроника и трансмисията са комбинирани компактно в общ корпус.

Особено впечатляващ е електромоторът на задната ос. С 2,41 кВт/кг това е най-мощният електромотор на BMW. По отношение на съотношението мощност/тегло, но също и по отношение на неговата ефективност, това значително превъзхожда задвижващо решение с два двигателя на задната ос.

Задвижващият задната ос електромотор развива максимална мощност от 360 кВт/489 к.с. Към тях втори електромотор на предната ос дава 190 кВт/258 к.с. Системният въртящ момент е 1015 Нм в Sport Mode и дори 1100 Нм при активиране на M Launch Control и функцията M Sport Boost.

BMW

Тези два електромотора със системна мощност 660 к.с. се захранват от батерия с използваем енергиен капацитет от 101,7 kWh. Тя осигурява пробег от 488 до 560 километра при тестовия цикъл WLTP.

Любопитното тук е функция MAX RANGE, която може да увеличи пробега с 15 до 35%, но за целта ограничава драстично мощността и максималната скорост.

BMW

Серийното окачване на новото BMW i7 M70 xDrive включва специфично за М въздушно окачване на предната и задната ос с регулиране на нивото, както и амортисьори с електронно управление, чиито реакции са оптимизирани от специфична за М хидравлика. Интегралното активно кормилно управление и пакетът Executive Drive Pro вкл. активна стабилизация при наклоняване с Active Roll Comfort също са част от серийното оборудване. Те са допълнени с М спортна спирачна система и 21-инчови М алуминиеви джанти.

BMW

Ексклузивните акценти и типичните за М дизайнерски елементи позволяват външният дизайн на новото BMW i7 M70 xDrive да се откроява сред другите модели от семейството.

В центъра на оформлението на предната част е новата интерпретация на типичните за марката елементи като двойните кръгли фарове и BMW бъбрековидна решетка. Впечатляващото присъствие на предната част допълнително се повишава от контурното осветление на BMW бъбрековидната решетка. В комбинация с опционалния M Performance пакет при BMW i7 M70 xDrive то за пръв път е комбинирано с гланцирано черна рамка на бъбрековидната решетка.

За новото BMW i7 M70 xDrive се предлага богат избор от лакови покрития на каросерията. Клиентите могат да избират и от над 100 специални лакови покрития на BMW Individual. Особено екстравагантно излъчване осигуряват лаковите покрития BMW Individual Two-Tone, които вече могат да включват и специални лакови покрития на BMW Individual.

BMW BMW i7 BMW i7 M70 xDrive