Ford показа чудовищния Mustang Super Cobra Jet 1800

Той ще опита да подобри рекордите на Cobra Jet 1400

,
Ford Mustang Super Cobra Jet 1800

, Ford

Ford Mustang Super Cobra Jet 1800

Т ази кола ни връща малко повече от три години назад, когато Ford представи електрическия Mustang Cobra Jet 1400 - точно в началото на пандемията.

Той можеше да измине 400 метра за едва 8,1 секунди, достигайки за това време 277 км/ч. Беше като лъч в мрака на ерата COVID-19. И все още е рекордьор по горния показател за е-бегачка. И по някои други.

Ford

Сега, в края поне на това зло, имаме надграждане, наречено Mustang Super Cobra Jet 1800. Подразбира се, че двата електродвигателя възпроизваждат вече 1800 к.с. (1491 Нм).

Докато е време, важно уточнение. Макар да е EV, този автомобил е базира на класическия Mustang, а не на електрическия Mustang Mach-E. Гигантската мощност се предава само към задните колела - ех, че забавно. Да, те са със сликове, както се вижда.

Ford

Но не, този “Станг” не става за пътя.

Ford казва, че има надстройки на олекотеното шаси, задвижването и електронните системи за управление, включително нова трансмисия Liberty, и по-лека батерия, която допринася за намаляване на теглото спрямо 1400. Има четири инвертора.

Ford

Други подробности няма на този етап, те явно ще дойдат по-късно. В пресинформацията често се употрябават думите “подобрен”, “доработен” и т.н.

Няма никакво съмнение, че Синия овал ще опита да подобри собствените си рекорди - на 1400, а това ще стане по-късно тази година.

Ford Mustang Super Cobra Jet 1800 Ford Mustang Cobra Jet 1400 Ford Mustang Ford