Електрическият MG Cyberster вълнува

Компанията се връща към корените си със спортен модел, чийто първи доставки ще бъдат през лятото на 2024 г.

MG Cyberster

, MG

MG Cyberster

М есец след като дебютира по време на Автомобилен салон Шанхай, британският производител (с китайска собственост) показа „предпроизводствен моде” в централата си в Лондон. Поръчките му започват това лято, а доставките към клиентите ще станат през лятото на 2024 г.

Моделът изглежда изключително атрактивно в този червен цвят. Дългият 4,5 метра роудстър следва традиционните за този род автомобили постулати с дълъг преден капак, големи колела и нисък силует. В тази конфигурация Cyberester вкарва елементи и от суперспортните автомобили, каквито се отварящите се нагоре врати и интегрирания спойлер.

MG

На снимките не се вижда, но в 2-местния интериор са монтирани цели четири екрана!

Cyberester връща марката към спортните автомобили и корените й. Притежаваната от SAIC британска компания се фокусира предимно към SUV класа, затова и този роудстър изглежда силно вълнуващо ново предложение.

MG все още не разпространява технически параметри, но документи от китайското патентно ведомство предполагат, че моделът ще се предлага с две задвижващи системи Едномоторният вариант със задно предаване ще генерира 314 к.с., докато двумоторната ще дойде с 544 к.с. Капацитетът на батерията е неизвестен.

MG

На по-късен етап се очаква да разберем цената на MG Cyberster, но от компанията го наричат „най-достъпният в света електрически роудстър”. От Autocar пишат, че вероятно стартовата цена на модела ще е около 70 000 евро, докато двумоторната британското издание очаква да стартира от около 82 000 евро. Ако тези цифри се окажат верни, MG Cyberester ще е леко по-скъп от топ изпълненията на BMW Z4, но пък доста по-евтин от Mercedes SL.

MG Cyberster SAIC роудстъри