BMW пуска още по-икономична версия на iX1

Това обаче не означава по-малко комфорт и лукс

Мартин Дешев,
bmw ix1 edrive20

BMW Group

BMW представи още една версия на iX1. Тя е в премиум компактния сегмент, като ще е още по-икономична, но без да прави компромис с комфорта и лукса.

iX1 eDrive20 използва пето поколение на технологията BMW eDrive, като има електромотор с 204 к.с. максимална мощност и 247Nm въртящ момент. Задвижването е на предната ос, като колата ускорява от място до 100 км/ч за 8.6 сек. Максималната скорост е електронно ограничена на 170 км/ч,

BMW Group

Компактният SAV има батерия с капацитет 64.7kWh. Тя може да се зарежда с променлив ток до 11kW, което позволява зареждане от 0% до 100% за 6.5 часа.

Като опция е възможно и зареждане с трифазен променлив ток до 22kW. Тогава зареждането е 3.45 часа. Има и възможност за зареждане с прав ток до 130kW, на бърза зарядна станция. Тогава батерията се зарежда от 10% до 80% за 29 мин. Пробегът е между 430 км. и 475 км.

BMW Group

iX1 eDrive20 предлага и системата BMW iDrive Quick Select. Тя е серийна за модела с BMW Operating System 9.  Поддържат се и допълнителни приложения от трети лица, има много опции за персонализиране, дигитални забавления и др. В серийното оборудване влизат още BMW Maps, двузонов автоматичен климатик, асистент за паркиране с камера за обратно виждане, множество от познатите системи за асистиране на шофьора.

BMW Group

Всичко това се управлява от BMW Curved Display – 10.25-инчов информационен дисплей и 10.7-инчов контролен дисплей под общо извито стъкло. Quick Select улеснява управлението на различните функции и възможности на софтуера.

BMW iX1 eDrive 20 започва да се произвежда през ноември т.г. Цените ще започват от 47 900 евро с ДДС. Колата ще се произвежда в Регенсбург.

BMW електрически автомобил автомобили коли