BMW показа плана си за електрифицирано развитие до 2025 г.

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Tesla повлече крак и даде начален тласък на електромобилите, но определено последващите темпове на развитие се оказаха незадоволителни и в сферата на обещанията. Докато старите германски лъвове бяха изостанали съществено, но техните обещания са с покритие.

Баварската компания представи плана си за развитие на моделната гама от плъг-ин хибриди и електромобили до 2025 г. Един от акцентите в тази програма ще е електрически супер автомобил с три електромотора, чиято сумарна мощност ще е над 800 к.с. Този автомобил ще има автономен пробег над 700 км.

Съгласно плана си, BMW ще лансира 25 нови модела – в това число 12 чисти електромобила. Първата новост от този план бе наскоро представеният BMW i8 Roadster.

През 2019 г. ще се появи първият модел, оборудван с батерия с по-висока плътност и усъвършенствани електромотори. Това ще е първият изцяло електрически модел на MINI. Година по-късно очакваме електрическия Х3, а през 2021-а – безпилотния iNext.

В основата на електрическите автомобили на BMW ще е платформата HEAT (High-integrated Electric Drivetrain), която предвижда обединение на електромотор, скоростна кутия и електронни компоненти в един алуминиев блок.

Захранването на тази система ще става с помощта на батерии с капацитет 60, 90 и 120 киловатчаса (най-големите ще се предлагат само за флагман моделите на BMW). Максималният пробег на моделите ще е съответно около 450, 550 и 700 километра.

В зависимост от вида задвижване автомобилите ще се оборудват с мощни 136 к.с. (за предно) или 272 к.с. (за задно) електромотори. Като опция ще се предлага задвижване на четирите колела. До 100 км/ч ще се ускоряват за 6-9 секунди, а пробегът ще е около 300 км.

Мощните3 електромобили ще могат да разчитат на до три електромотора с мощност 272 к.с. всеки (един на предната ос и два отзад). При такава конфигурация максималната мощност ще надхвърли 800 к.с., като ускорението при този конкретен модел ще е за под 3 секунди.

Последният електрически прототип — i Vision Dynamics — дебютира през септември тази година на салона във Франкфурт. До 100 км/ч той ускорява за 4 секунди, а пробегът му е 600 км.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК

Росен Даскалов и Sin Cars правят втори български автомобил

Urus: злобното SUV творение на Lamborghini

Над 90% от автомобилите Tesla слизат с дефект от поточната линия

Източник на статията: Vesti.bg

електрически автомобили BMW iNext електромобили BMW