Apollo разработва своята версия на спортна кола на бъдещето

Засега няма информация за техниката и възможностите на концепцията G2J, която се явява опитно зайче

,
Apollo G2J

Apollo Future Mobility Group

Apollo G2J

Г ерманският производител на бутикови суперколи Apollo показа концепция на електрически автомобил - G2J, чиято технология ще бъде използвана за серийните модели на фирмата.

Базираната в Бавария “работилница”, прочула се с Gumpert Apollo от 2005-а, а през 2017 г. представила Intensa Emozione, разработва G2J повече от две години.

Apollo Future Mobility Group

Подвижният прототип е сътворен от леки композитни материали, включително карбон, и представлява елегантен, аеродинамичен спортен автомобил с доста напредничав дизайн.

Apollo Future Mobility Group

На този етап няма подробности за задвижването, динамиката и т.н., но Apollo твърди, че машината се използва за тестване и усъвършенстване на цяла “технология за цифрова екосистема”.

В същото време се посочва, че дизайнът на G2J не е показателен за електрическите спортни автомобили на Apollo, което вече ни “хвърля в музиката”.

Apollo Future Mobility Group

Първият от тях ще бъде представен по-късно тази година, като е много вероятно да следва идейно Intensa Emozione и нейният планиран наследник - Apollo Project Evo.

Красивата форма на този тестов автомобил е само намек за бъдещия дизайн на поредица от мощни автомобили, които ще вземат ДНК-то на хиперавтомобила Apollo и ще го приложат, за да създадат най-вълнуващите спортно-фокусирани електромобили на планетата”, заявява босът Ерик Хо.

Apollo Future Mobility Group

Apollo разкри два електрически концептуални автомобила на китайското Експо през миналата година: луксозните EVision S (седан) и EVision X (SUV).

Колкото до техниката на Intensa Emozione, той разчиташе на атмосферен 6,3-литров V12 на Ferrari.

Apollo Future Mobility Group

Apollo G2J Apollo G2J Apollo