Злато, кевлар, без кожен салон от пенис на кит, но с чадър от алигатор или питон

Преди 10 години Саша Барон Коен се повози в първообраза на този Dartz Prombron в „Диктатора”. Сега латвийците отбелязват този повод с 10 бройки, като топ изпълнението започва от 1,05 млн. евро

Пламен Георгиев,
Dartz Prombron The Dictator Aladeen Edition

Dartz Motorz

Dartz Prombron The Dictator Aladeen Edition

К огато заявиш, че е „пълен с естествени екзотични материали…, но не и кожа от пенис на кит”, гарантирано ще привлечеш погледите към себе си.

И в това няма никаква измислица, защото преди повече от 10 години латвийците от Dartz приковаха общественото внимание върху себе си именно с тази скандална опция: тапицерия на салона от кожа от пенис на кит. Направете справка, няма лъжа, няма измама.

Но очевидно днес това е прекалено скандално дори за Dartz Motors, затова Dartz Prombron The Dictator Aladeen Edition MMXXII залага на златото, бронировката и редица щуротии, за да влезе отново в заглавията.

Латвийците решиха да се изявят, за да отбележат 10-ата годишнина от лентата „Диктаторът”, в която Саша Барон Коен дефилира с Aladeen SUV.

Dartz Motorz

Новият модел с прекалено дълго име е базиран на Mercedes-Maybach GLS, чийто панели са подсилени с кевлар. Боята е Aladeen Gold Color, като носи табелите Wadiya, измислената държава, ръководител на която във филма е Коен, заобиколен от охранителки-девици, които се грижат за сигурността му.

Задвижването на Aladeen Edition MMXXII е поверено на оригиналния двигател на Maybach GLS, което ще рече 4,0-литров V8 с 800 к.с. и 1000 Нм, способни да ускорят всъдехода до 100 км/ч за 3,8 секунди при базовата, най-лека версия, тежаща 2,1 тона.

Макар да липсва (за щастие) силно поляризиращата опция, която накара Памела Андерсън преди години да се присъедини към „Грийнпийс” срещу своеволието на Dartz, клиентът може да избира между 555 редки дървени фурнири за облицовка на интериора. Сред опциите има възможност за чадър от кожа на алигатор или питон, тайно отделение за съхранение на АК47. Дори може да се поръча златна кевларена каска!

В типичната за марката философия, основателят Леонард Янкелович разказва на Daily Mail, че бутоните и други малки части в автомобила може да се изработят от злато, а не пластмаса, като може да бъдат брандирани с името на собственика.

Ще бъдат произведени 10 бройки. Стартовата цена е 750 000 евро, като цената достига 1,05 млн. евро за напълно бронирана версия, която включва STANAG Level 2 брониворка, стандартна за автомобилите на NATO.

Dartz Dartz Motorz любопитно автомобили Саша Барон Коен