Zagato преработи Alpine А110 в уникалния AGTZ Twin Tail

Не е за всеки вкус, но определено е запомнящ се

Мартин Дешев,
zagato agtz twin tail

Zagato

Zagato е компания, която е известна със смелите преработки на вече съществуващи автомобили. Новият ѝ проект запазва традицията и се казва AGTZ Twin Tail.

Колата започва своя живот като Alpine A110. От нея са оставени шасито и механиката, но дизайнът на купето е почти изцяло променен.

Колата е значително удължена, като вече има много по-дълга задница с двойна „опашка“, подобно на някои самолети. Дължината на автомобила е 4802 мм. Не влиза в гаража? Няма проблем. Всъщност, опашката може да се сваля, като колата идва и със специална стойка, на която да бъде поставена. А без опашката, дължината е 4305 мм. Отзад има и нови стопове и променен дифузьор, който да отразява новата аеродинамика.

Отпред вече има много по-големи и изразителни фарове и по-спортен дизайн на предния капак. Zagato са запазили и „подписа“ си – специфичния дизайна на покрива с две издатини.

Всеки панел на екстериора е преработен и специално направен за колата. И всичко е изцяло от карбон.

Zagato казва, че промените не само визуални. Те подобряват и аеродинамиката на автомобила. Засега компанията не споделя дали е направила и подобрения по механиката и интериора.

От AGTZ Twin Tail ще бъдат направени 19 броя, като част от тях вече са продадени. Цената започва от 650 000 евро.

коли автомобили колекционерски автомобили Zagato