За месец: Конфискуваха 80 коли само в Бургаско

Интензивните проверки ще продължат

Мартин Дешев,
полиция КАТ

iStock

С амо за месец в община Бургас са конфискувани 80 МПС-та, предимно леки автомобили, на шофьори, които са ги управлявали под въздействието на алкохол или наркотични вещества, съобщават колегите от Vesti.bg. Данните са на Областната дирекция на МВР-Бургас.

Това са първите резултати след влизането в сила на новите мерки в началото на август т.г. Те предвиждат отнемане на превозното средство на водачи, които са уловени да шофират под въздействието на наркотици или след употреба на алкохол над разрешения лимит.

Още в първия ден на проверките в общината са били отнети два леки автомобила. Единият за употреба на алкохол с 1.55 промила, а другият – за употреба на канабис. В същия ден е отнет и камион с полуремарке, чийто водач е установен с 3.02 промила алкохол.

Първоначално отнетите превозни средства са съхранявани на паркингите към съответното районно управление. Те обаче бързо са се напълнили и с помощта на Община Бургас е организиран нов паркинг за съхранение на конфискувани по този ред МПС-та. То е с видеонаблюдение, СОТ и жива охрана.

От институциите казват, че проверките ще продължат и занапред. Освен това е в ход и акция „Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя!“

полиция проверки автомобили коли