Внимание, шофьори - навън е есен!

Внимание шофьори навън е есен

Архив

Внимание, шофьори - навън е есен!

Не се подлъгвайте по циганското лято - чакат ни типичните есенни дъждове, мъгли, вятър и хлад.

Есента не е само време за прибиране на плодовете от лятото и за носталтични спомени за топлотата му, а още и време на повишена опасност по пътищата, припомня "Автопрес".

Нападалите листа, локвите, влошената видимост, силните пориви на вятъра и сланите по пътя могат сериозно да усложнят шофьорския живот и затова не е зле да си припомним няколко прости съвета, които могат да ни помогнат на хлъзгавите есенни пътища.

Добрият шофьор не пропуска да извърши и малко профилактика на колата си - да провери протектора на гумите си, състоянието на спирачните накладки, изправността на кормилната уредба, както и добрия баланс на колелата.

Не че е по-малко важно през останалите сезони, но през есента повишеното внимание при управлението на автомобила и спазването на правилата за движение придобиват особено висока актуалност.

При намалена видимост са нужни повече внимание и предпазливост, спазването на по-голяма дистанция от обикновеното, съобразяване на скоростта с пътните условия.

Най-добре е да забравим за рискованите маневри, когато возим най-скъпите си хора в колата.

Мокрото, мръсно и плъзгаво пътно платно, нападалите листа са фактори, които лесно могат да ви изненадат с неколкократното увеличение на спирачния път.

Източник на статията: Vesti.bg

внимание шофьори есен