Вече се знае кога ще дебютира новият VW Touareg III

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Н овината, че новият Touareg ще дебютира на салона в Шанхай през 2017 г. съобщава немското издание Auto Motor und Sport. Според публикацията, дизайнът на модела ще се доближава много до този на концептуалния T-Prime GTE (на снимката), който бе представен през есента на миналата година.

Touareg III ще нарасне на размери, което е повече от очаквано. Немското издание твърди, че ще е по-дълъг от досегашните 4801 мм. По-важното е, че новият модел вероятно ще е със седем места.

Третото поколение на всъдехода ще бъде изградено върху платформата MLB evo, която стои в основата на новия Audi Q7. Същата ще е основа и за следващото поколение Porsche Cayenne.

Ролята на базов двигател ще играе 4-цилиндров бензин, а над него ще има V6 с 340 к.с. и 3,0-литров дизел с 272 к.с. Моделът вероятно ще има и хибридна версия (която ще се появи на по-късен етап), но дали в двигателната гама ще бъде запазен V8 – това е неизвестно.

Според публикацията, новият VW Touareg няма да повтаря концепцията. Моделът ще предлага система за полуавтономно управление, включително паралелно паркиране без участието на водача. Броят на бутоните ще бъде намален до минимум, а водачът ще разполага и с функция контрол с жестове.

А фона на тази новина ще напомним, че Volkswagen планира да пусне модел, който да застане между Tiguan и Touareg. Миналата седмица стана ясно и името на този автомобил: Tеramont.

Бъдещият модел ще използва дизайнерски мотиви от концепцията CrossBlue от 2013 г., а в основата му ще е модифицираната платформа MQB.

Четете още:

Германец навъртя 1,3 млн. километра на Passat

Нова версия за любимия на апаратчиците кабриолет

Източник на статията: Vesti.bg

Touareg VW Touareg Фолксваген Volkswagen