Това са най-надеждните марки коли според Consumer Reports

Пламен Георгиев,

И зненади липсват, но разместванията са сериозни. След като вчера публикувахме списъка на Топ 10 най-ненадеждни модела, днес е ред да обърнем внимание и на отличниците. Щатският анализатор Consumer Reports публикува списък на най-надеждните марки и модели в годишното си проучване, базирано на 640 000 случая. Гледайте тест драйв на Kia Sportage във видеото.

ВИЖТЕ НАЙ-НАДЕЖДНИТЕ МОДЕЛИ АВТОМОБИЛИ В ГАЛЕРИЯТА

Класирането на всяка марка в рейтинга се базира на средния показател на надеждност на нейните модели, обяснява Consumer Reports.

Топ 5 тази година се оформя от Toyota и Lexus, които разменят местата си спрямо година по-рано, следвани от Kia, която скача с две места спрямо 2016 г. Четвъртото място е за Audi (запазва позицията си), а след него идва BMW, който се премества с четири позиции спрямо предходното издание на индекса.

В линка отгоре може да видите най-надеждните модели на компаниите, но в класацията има и друга интересна статистика – на най-ненадеждните модели на лидерите в подреждането. Така например отличникът на Toyota е моделът 86 (в Европа е GT86), докато с най-слаб показател е Takoma. Отгоре надолу това класиране изглежда така: Lexus GS, Kia Sportage, Audi A7, BMW i3, Subaru Impreza, Infiniti Q50, Buick LaCrosse, Honda Ridgeline, Hyundai Tucson.

Десетката допълват Subaru, който е сред отличниците, изкачвайки се с 5 позиции в класацията, а под него са Infiniti, Buick (-5 позиции спрямо 2016 г.), Honda и Hyundai, който се смъква с 3 места назад.

Любопитно е, че Chrysler, който е традиционен аутсайдер в рейтинга, тази година се изкачва неочаквано с цели 10 позиции напред (17-о място от 27). Този скок се дължи на седана 300 и минивана Pacifica. Другите марки в рамките на FCA (Jeep, Ram и Dodge) също се придвижват напред. Друг любопитен факт е, че от последните 10 марки в рейтинга – 8 са американски. Дъното е за Cadillac.

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ СНИМКАТА, ЗА ДА РАЗГЛЕДАТЕ И ОСТАНАЛИТЕ СНИМКИ ОТ ТОП 10 НА НАЙ-НАДЕЖДНИТЕ АВТОМОБИЛИ

 Kia Niro

Kia Niro

Съществено напред се премества Volkswagen, който се изкачва 6 позиции (16), Subaru вече споменах (с 5), макар че новата Impreza се оказва разочарование зад океана. Съществен скок напред в рейтинга отбелязват Acura (7 позиции) и Mazda (6 позиции), докато при Cadillac спадът е с 6 места до самото дъно.

Най-зле от европейските марки се представя Volvo, която се подрежда на 23-о място със спад от 4 места спрямо миналата година.

Оценките на марките се измерват по скалата до 100, като удовлетворителният резултат е в рамките на 41 до 60 точки. Тези с бал над 60 са отличниците, а под 41 – двойкаджиите.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК

Бивш инженер на Ford патентова двигател с турбо на всеки цилиндър

Спечели цял уикенд с нова кола

А8 дебютира на автосалона в София. Сега Audi ни хвърля новото А7

Източник на статията: Vesti.bg

най-надеждни автмобили класация Топ 10 Consumer Reports