Consumer Reports определи най-ненадеждните автомобили

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Е дна от основните причини хората да купуват чисто нов автомобил е обещанието, че няма да се сблъскате с проблеми, които да ви карат да посещавате сервиза и да отделяте допълнителни средства и енергия за ремонт в следващите няколко години. Всеобхватното годишно проучване на Consumer Reports обаче стига до извода, че има не малко клиенти, които са принудени да посетят сервиза на дилъра много преди очакваното. Проучването се базира на данни от над 640 000 автомобила в САЩ. Изследвани са 17 проблемни области: от стържещи спирачки, през счупени елементи в облицовката на автомобила до най-сериозните дефекти – например повреда в гаранционна трансмисия или проблеми със задвижването на четирите колела. Всеки един дефект се измерва по сложна методология, за да се състави „Предвидим бал за надеждност” за всеки автомобил.

Тук ще ги видите подредени в обратен ред, стигайки до най-ненадеждния автомобил, който ще изненада мнозина фенове на Илон Мъск, защото става въпрос за Tesla Model X.

Chevrolet Camaro

Може да е сред най-желаните масъл кари, но собствениците му се оплакват от леки дефекти в трансмисията, както и такива свързани с електрониката и задвижването.

Mercedes-Benz GLC-Class

Явно вече ще трябва да спрем да използваме Mercedes като мерило във всяко едно отношение, след като намираме този модел в тази непрестижна класация. Компактният шутгартски SUV има проблеми със спирачките, кормилната система, окачването, електрическото захранване на борда.

Jaguar F-Pace

Това е страхотен автомобил, за мен поне най-добре изглеждащият в класа си. Но собствениците му докладват за проблеми с електрониката на борда, задвижването, шумове и течове.

GMC Acadia

В Щатите това е доста популярен модел с три реда седалки, но подобно на повечето в този списък, показва проблеми с електрониката на борда, електрическото захранване и задвижването.

Fiat 500

Странно е този автомобил да присъства тук, след като е на пазара близо десетилетие, но симпатичният мъник има проблеми със спирачките, електрическото оборудване и електрониката.

Ford Focus

За съжаление Ford е единственият производител, който има двама представители в тази класация. А те са сред най-продаваните модели на компанията. Задвижването и трансмисията са проблемите, нареждащи Focus тук.

Ford Fiesta

Собствениците на Fiesta докладват проблеми с климатичната система и трансмисията.

Volvo XC90

Най-неприятно изненадан съм от присъствието на този страхотен SUV. Той глези собствениците си с богат списък от функции за удобство и безопасност, но собствениците му докладват проблеми именно с тях и електрическата система.

Cadillac Escalade

Огромният всъдеход разочарова част от собствениците си със своята електрическа система, климатик и сериозни проблеми с трансмисията.

Tesla Model X

Изненадани ли сте? Вероятно повечето да, аз също, но собствениците на модела съобщават на Consumer Reports, че техните автомобили страдат от проблеми с боята, тапицерията, климатичната система и купето на автомобила. Затова и се намира начело (макар и последен изброен тук) на тази негативна класация.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК

А8 дебютира на автосалона в София. Сега Audi ни хвърля новото А7

Kia Stinger поразява и най-силния враг (тест драйв)

Polestar изстрелва Volvo в друго измерение с 600 к.с. и 1000 Нм

Източник на статията: Vesti.bg

най-ненадеждни автмобили класация Топ 10 Consumer Reports