Suzuki представи новия Swift в Европа

Четвъртото поколение получава хибрид, нов дизайн и интериор

Мартин Дешев,
suziki swift

Suzuki

Suzuki представи четвъртото поколение на Swift. Колата има множество промени, като изцяло нов дизайн и хибридно задвижване.

Екстериорът е обновен с „драматичен“ дизайн, който компанията описва като излъчващ увереност и приключенски дух. Колата има и „мускулест“ силует. Задницата е акцентирана с нови стопове и форми, като според Suzuki, Swift ще се разпознава лесно.

Suzuki

Колата идва и с няколко нови цвята. В палитрата има общо 8 единични цвята и 4 двуцветни опции. Сред тях са три нови металик цветове.

Suzuki

Интериорът също е обновен с повече простор и комфорт. Suziki са заложили на ергономичните и удобни форми. Има и нов 9-инчов HD сензорен дисплей, като системата поддържа Apple CarPlay и Android Auto, включително през Wi-Fi и USB. На разположение са още Bluetooth, гласово разпознаване и др.

Suzuki

Сред технологиите са и множество системи за сигурност, включително радар и камера за засичане на обекти и предупреждение за риск от сблъсък. Системата е асистира и при спиране, ако шофьорът не натиска педала достатъчно силно. Има и системи за следене на лентата на движение, мониторинг на кондицията на шофьора, адаптивен круиз контрол, мониторинг на сляпата точка и др.

Задвижването също е ново. Има 1.2-литров бензинов двигател с 3 цилиндъра, който е комбиниран с 12V „мек“ хибрид. Системата конвертира кинетична енергия при спиране и я съхранява в батерия, като я използва при ускорение. Има и автоматична система Allgrip Auto, която задвижва 4-те колела според необходимостта. Очаква се продажбите да започнат през пролетта на следващата година.

хибриди Suzuki автомобили коли