Стиг разкри кой е Стиг

Стиг

, ЕПА/БГНЕС

Стиг

Британски съд не позволи на Би Би Си да скрие самоличността на тайнствения пилот Стиг от популярното автомобилно предаване "Топ Гиър".

Кой се криеше зад белия костюм и огледалния визьор на шлема бе една от най-пазените тайни в тв индустрията на Острова, като всички в екипа на предаването, външните сътрудници, дори медиите участваха в джентълменско споразумение да не споделят нищо относно истинската личност на Стиг, за да не развалят удоволствието на зрителите.

Които, собствено, са над 350 млн. по цял свят...

Мистерията обаче беше предадена от... самия Стиг. От реалния човек под шлема, чието истинско име е Бен Колинс.

Професионалният пилот от Бристол бил недоволен от цялата тази тайнственост - официално кой е Стиг знаят всичко на всичко шестима души, трима от които самите водещи: Джеръми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей.

Тайнствеността обаче бе една от отличителните черти на предаването, която освен добро настроение носеше и пари: официалният онлайн магазин, например, продаваше забавни тениски с надписи "Баща ми е Стиг" или "Стиг съм аз!".

Бен Колинс обаче бил недоволен, че останалите от екипа имали възможност за допълнителни доходи от издаването на книги и продажбата на различни промоционални продукти, разкрива в. "Дейли Телеграф".

Затова в собствената си биографична книга той разкрил истинската самоличност на Стиг.

Около нея започна да се шуми още преди известно време, когато стана ясно, че фирмата му "Колинс Аутоспорт" отчела специализирани услуги, "извършени за Би Би Си и най-вече за "Топ Гиър".

Освен това миналата година един строител, който ремонтирал дома на пилота, заяви, че именно Колинс е Стиг, тъй като докато работел у тях, намерил костюма и ръкавиците на загадъчния персонаж.

Би Би Си (BBC.co.uk) потърси защита от съда, като заяви, че пилотът, снимал се и като дубльор в автомобилни каскади на Джеймс Бонд, е подписал договор за конфиденциалност.

Издателите на биографията - "ХарпърсКолинс", пък контрирали, че Би Би Си, която е обществена телевизия, харчи парите на данъкоплатците, за да блокира издаването на книгата на Бен Колинс.

Сегашният "бял" Стиг е в шоуто от 2003 г., когато замени "черния" Стиг. Рокадата дойде, след като оригиналният пилот - Пери Маккарти, разкри кой се крие под черните дрехи в собствената си биографична книга.

Феновете очакват, че в новия сезон, който започва наесен, съвсем обяснимо ще се появи нов Стиг. Някои дори са убедени, че този път той може да бъде не с различен цвят - бял, черен..., а с различен пол.

Засега от "Топ Гиър" не коментират подобни слухове, но открито признаха за проблема и не скриха, че са бесни от случващото се. 

Източник на статията: Vesti.bg

Стиг Топ Гиър Би Би Си