Шестата генерация на Honda CR-V стартира у нас от 93 000 лева

На българският пазар първоначално ще дебютира във версия пълен хибрид e:HEV

Пламен Георгиев,
Honda CR V

Honda

Ш естата генерация на Honda CR-V идва с подобрения във всяко отношение. Флагманският SUV в гамата на Honda се предлага като пълен хибрид (e:HEV) във варианти с предно предаване и 4х4, както и като Plug-in хибрид (e:PHEV) с предно.

Познатата досега пълна хибридна система на Honda e подобрена, батерията е с по-компактни размери, двигателят – по-ефективен. Обновеният задвижващ електромотор и генераторът позволяват увеличение на въртящия момент от 6,5% до 335 Нм. Новата технология e:PHEV осигурява електрически пробег до 82 км благодарение на по-голямата батерия, чийто капацитет е 17,7 kWh.

Освен с по-добрата динамика новото издание на системата e:HEV се отличава и с повишени нива енергийна ефективност и намалени вредни емисии. В комбиниран цикъл стойността им е малко под 134 г/км, а разходът - 5,9 л/100 км за версиите с предно предаван и съответно 151 г/км и 6,7 л/100 км за вариантите с четири задвижващи колела.

Новият CR-V запазва досегашния си силует, но с променен дизайн. Предницата е по-агресивна, но същевременно стилна, с широки отвори на радиаторната решетката, която е видимо различна за двете версии. Вертикалните стоп-светлини и мигачи отзад с LED лампи създават напълно нов светлинен подпис. С по-дългата си колесна база и по-широката си стойка, CR-V предлага вътрешно пространство, сравнимо с това на автомобилите от D-сегмента на категорията SUV. По-големите пропорции на модела също осигуряват повече пространство за краката на пътниците от втория ред, но и повече място за багаж. Освен това подобряват и цялостната стабилност на автомобила.

CR-V е първият европейски автомобил на Honda, обзаведен с обогатения пакет от асистенти и системи за безопасност, обединени по името Honda SENSING 360. На българския пазар първоначално ще дебютира версията e:HEV.

Цените на новото поколение у нас стартират от 92 990 лв. за версия с предно предаване. Цената на тази с два задвижващи моста започва от 98 990 лв. с ДДС. Топ нивото на оборудване е 107 990 лв., като има доплащане за три вида металик боя, най-скъпата е малко под 2000 лв.

цени Honda CR-V Honda