Honda ще предлага в Европа компактния кросоувър ZR-V като хибрид

Той вече е на пазара в САЩ, версията на Стария континент няма да е много по-различна от японската

,
Honda ZRV

, Honda

Honda ZR-V

Honda ще пусне компактния SUV ZR-V в Европа през следващата година, обяви Autonews. Целта на японската компания е да засили електрифицираната си гама.

ZR-V ще бъде позициониран между HR-V и CR-V.

Автомобилът с двойно предаване вече се продава в САЩ с името HR-V с 2,0-литров двигател. В Япония излиза през април следващата година.

Очаква се европейският модел да използва същото хибридно задвижване като японската версия. 2,0-литровият бензинов двигател е комбиниран с два електрически мотора, така се постига ускорението на V6 3,0-литровия мотор, твърди Honda.

Японският модел се предлага и със задвижване на четирите колела, както и с набор от системи за подпомагане на водача.

ZR-V ще бъде един от трите SUV-та, които Honda ще пусне в Европа през следващата година, докато се опитва да възстанови пазарния си дял в региона.

CR-V ще бъде заменен с нов модел, предлагащ пълно хибридно и plug-in задвижване. “Плъгинът” ще бъде първият за Honda в Европа.

Автомобилният производител също така ще започне продажбите на изцяло електрическия SUV e:Ny1, който се очаква да се конкурира с Hyundai Kona и MG ZS. Honda все още не е показала снимки на производствената версия на автомобила.

SUV ще бъде вторият изцяло електрически модел на Honda след мъника е, който не се радва на особена популярност.

Honda наскоро пусна в Европа новото издание на компактния Civic - само като хибрид.

Honda ZR-V Honda