RR Phantom: новият превоз на кралски особи, милионери и звезди

defaultimg

netinfo

И ма луксозни коли, има и Rolls-Royce Phantom. Име, което днес се прероди за 8-и път за почти 100 години вече. Име, което без притеснения може да определим като върховното измерение на автомобилен лукс. Все пак говорим за поръчково изработени детайли от злато и други скъпоценни материали. В този автомобил няма нищо забранено, няма граница на клиентските желания.

Осмото поколение на Phantom е напълно ново, стъпващо върху напълно новата алуминиева структура, която Rolls-Royce нарича “Architecture of Luxury.” Това шаси скоро ще легне в основата на всеки един нов модел на компанията, подобрявайки допълнително „возията като на магическо килимче”. Естествено, алуминият е гарант за ниско тегло, но килограмите въобще не са фактор при автомобил, дълъг 6 метра и широк 1,95 метра. Тази кола тежи почти 2,7 тона.

Под изключително дългото и масивно торпедо е монтиран добре познатият 6,75-литров V12 двигател, който е силно модифициран. С две турбини той генерира 563 к.с. и 903 Нм. Той е гарант да ускори тази чудовищно голяма и тежка лимузина до 100 км/ч за едва 5,3 секунди (но за късата версия с дължина 5,4 метра), което е адски бързо, ако Избраният на задната седалка закъснява за представлението „Фантомът от операта”.

 Задните врати на новия Phantom се наричат The Embrace и се затварят самостоятелно.

Задните врати на новия Phantom се наричат The Embrace и се затварят самостоятелно.

Но дали някой въобще се интересува от параметъра ускорение в такъв автомобил? Едва ли, тук важна е возията, за която се грижи предно окачване с двойни А-рамена, 5-раменно задно окачване, като тази конфигурация се допълва от саморегулируеми въздушни амортисьори. Тяхната работа се ръководи от камера, която следи пътя напред и предварително регулира твърдостта им. Плюс, за да се улесни маневрирането с този огромен автомобил, завиващи при Phantom са и четирите колела.

Целта на всичко това е постигането на пълна изолация на пътниците в интериора. За това спомага и 129 кг изолация, като Rolls-Royce твърди, че Phantom 2018 е с 10% по-тих спрямо предишния модел при 100 км/ч.

Много специална част в дизайна на интериора отпред се нарича “The Gallery”, единично парче стъкло покрива амратурното табло по цялата му широчина. Пред водача има малък екран с типичните контролни уреди, по средата, подвижен, е 12,3-инчов екран на инфотейнмънт системата. Оттам насетне идва въображението на собственика: обикновен дървен фурнир, злато, дори коприна. Възможностите реално нямат край. Буквално. Един пример в подкрепа на това твърдение: 3D-принтирана карта на ДНК-то на собственика (няма майтап).

Това е Phantom, а безобразно скъпите екстри, които на мен и вас може да се струват безсмислени и нелепи, за безобразно богатите собственици на автомобили ще са абсолютно нормални.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.

Четете още:

С двоен пробег Renault Zoe взима София – Пловдив за 3 лева (тест драйв)

BMW прекратява съвместните проекти с Daimler

Ford празнува 100 години от появата на първия пикап

Източник на статията: Vesti.bg

Ролс Ройс Фантом Ролс-Ройс Phantom Rolls-Ryce Phantom Roll-Royce