Range Rover SV идва с 615 к.с. и почти безкрайни възможности за персонализация

Топ версията работи с меха хибридна технология, другите версии на „Императора” са плъг-ин хибриди с до 121 км пробег на ток

Range Rover SV

, Land Rover

Range Rover SV

С помням си отлично момента, когато Range Rover обяви преди две години, че флагманът ще предлага 1,6 млн. опции за персонализация. Това очевидно не е било достатъчно, защото сега „Императорът” предлага услугата SV Bespoke, предлагаща на клиентите „подобрени нива на персонализация и изтънченост”.

Услугата се предлага за моделите Autobiography и SV. Клиентите на SV Bespoke следват процес от седем стъпки за конфигуриране на своя автомобил, през които минават през избор на цветове, теми, SV ексклузивни опции, материали, фурнири и облицовки.

За интериора се предлагат до 391 цвята на материалите, докато специалната цветова палитра на SV Bespoke включва над 230 цвята. Услугата SV Bespoke Match to Sample може да възпроизведе всяка заявка за външен цвят. Стигаме дотам, че надписите на предния капак и петата врата може да бъдат изпълнени дори в 24-каратова злато.

Land Rover

Задвижването на Range Rover също е подобрено. Плъг-ин хибридите вече размитат на нов електромотор със 160 kW мощност. В P550e и P460e той работи заедно с 3,0-литров редови „шестак”, като генерира съответно 550 и 460 к.с., скок от досегашните 510 и 440 к.с.

Това е подобрило динамиката, но ще по-важното – двата хибрида вече предлагат пробег само на ток до 121 км (от 113).

За пръв път дългата база на Range Rover SV също се предлага с хибридно задвижване. В гамата на Range Rover SV се въвежда и битурбо V8 MHEV (48V). Динамичните параметри на баварския агрегат са оптимизирани до 615 к.с. и 750 Нм.

Императорът Range Rover SV Range Rover