Последен салют преди пенсионирането на Jaguar F-Pace

Jaguar празнува девет десетилетия иновации и производство на двигатели с вътрешно горене със специална серия на F-Pace

Jaguar F Pace 90th Edition

, Jaguar

Jaguar F-Pace 90th Edition

Jaguar чества 90 години новаторски дизайн, производителност и иновации, докато приближава своето изцяло електрическо бъдеще, с ново специално издание на един от най-успешните си автомобили. Първият SUV на марката има близо 330 000 броя зад гърба си, но електрическото бъдеще на марката значи, че F-Pace ще остане в историята и тази лимитирана серия е своеобразен салют преди пенсионирането на модела.

С последния модел на F-Pace, 90-тото юбилейно издание (налично за всички модели с изключение на SVR) се отличава с фини емблеми, екстериорни елементи R-Dynamic и избор от опции, включително алуминиеви джанти с ефект „диамант“, тонирани стъкла, панорамен покрив и 3D пространствена камера. Вътре са монтирани спортни седалки с контрастни шевове, облицовката на тавана в цвят Ebony и алуминиевите интериорни покрития.

Клиентите могат да избират от спецификации S, SE и HSE с различни двигатели – включително двигател с технология „мек хибрид“ и plug-in електрически хибрид. Последният предоставя до 64 км (WLTP) пробег в изцяло електрически режим.

На върха на гамата F-PACE, SVR 575 Edition отдава почит на двигателя с вътрешно горене със своя мощен V8 с компресор суперчарджър, осигуряващ епична производителност и – благодарение на своята активна изпускателна система с клапани с променлив ход – подобаващ звук.

Jaguar

F-PACE SVR носи динамиката в сърцето си, захранван от отличителния 5,0-литров двигател V8 с компресор суперчарджър. SVR 575 Edition с допълнителна мощност от 25 к.с. до 575 к.с. е най-мощният F-PACE досега. Със 700 Нм въртящ момент, той може да ускори от 0 до 100 км/ч за 4,0 секунди.

SVR 575 Edition се възползва от уникалното SVR купе с оптимизираща производителността предна броня, пакет Black Exterior с черна рамка на радиаторната решетка и ламели на предния капак, и SVR задна броня с черни елементи. SVR 575 Edition съдържа също 22-инчови ковани алуминиеви джанти в контрастен цвят Satin Technical Grey и ефект „диамант“.

От 2025 г. Jaguar ще се трансформира в изцяло електрическа луксозна марка. Това значи, че феновете на Jaguar и ДВГ трябва да побързат, докато такава комбинация все още се предлага.

Jaguar F-Pace Jaguar