Porsche спира производството на някои модели с ДВГ

Става въпрос за 718, който ще бъде изваден от моделната гама догодина, докато конвенционалният Macan ще бъде спрян не по-късно от 2026 г.

Porsche 718 Cayman GT4 RS

, CarMarket.bg

Porsche 718 Cayman GT4 RS

Porsche се придържа към графика си за прехода на някои модели от бензин на ток, макар търсенето на електромобили в момента да не е особено силно, дори напротив.

От борда на директорите на Porsche бе потвърдено, че бензиновата версия на Macan за извъневропейските пазари ще спре да се произвежда до края на 2025 г.

Porsche вече спря производството на конвенционалния Macan за пазарите на Европейския съюз, тъй като не отговаря на новите правила за киберсигурност на ЕС за защита на автомобилите от хакери.

Сега целият фокус на марката е върху електрическия Macan. Доставките на модела започват през през втората половина на годината.

Нещо повече, Porsche разработва седемместен електрически SUV с кодово име K1, като по този проект всичко върви по график. Той ще използва платформата SSP Sport платформата на Volkswagen Group и ще се произвежда в Лайпциг от средата на десетилетието. Той ще бъде позициониран над Cayenne.

Версиите с ДВГ на спортните Boxster и Cayman, моделна гама, известна като 718, вече няма да се произвеждат от следващата година (не се уточнява точно кога), като Porsche ще се фокусира върху електрическите им версии, които трябва да бъдат лансирани догодина.

Източник на статията: autonews.com