Porsche спира да предлага още два модела в Европа

Ще разпродаде останалите бройки и край

Porsche 718 Style Edition

Porsche

Porsche се разделя с още два модела в Европа. Това ще стане от юли т.г., като става дума за 718 Boxter и 718 Cayman, съобщава Motor1.

Причината е, че от тази дата влизат в сила нови изисквания за киберсигурност в Европейския съюз. Двата модела не отговарят на тях и затова Porsche ще спре да ги продава в рамките на Европа. Те ще продължат да са налични в други пазари.

Има и две изключения. Cayman GT4 RS и Boxster RS Spyder ще продължат да се продават и в ЕС. Това е възможно, тъй като са лимитирани серии с по-малко производство.

Porsche казва, че новите изисквания въвеждат промени в електрическата архитектура на двата модела. За да бъдат отразени те в колата, ще струва колкото половината от разработката на изцяло нов модел. Това прави процеса финансово неоснователен.

Затова компанията предпочита просто да има известен период от време, в който не предлага двата модела и да изчака до новото поколение. Очаква се то да дебютира догодина и да е изцяло електрическо.

Настоящите ще продължат да се предлагат редом с електрическия, но в Европа ще има само EV-то. Затова феновете в ЕС, които искат нов 718, трябва да си купят някоя от наличните бройки до 1-ви юли т.г. След тази дата непродадените коли няма да могат да се регистрират и ще отидат в други региони.

коли автомобили Porsche