Опиталият да подкупи на два пъти пътен полицай е сириец с транспортна фирма (видео)

Той е с документи на бежанец. Първият път “изпуснал” 10 хиляди евро. След това предложил 3000 лв. и златен часовник

колаж полиция буркан

CarMarket.bg

Младши инспектор Алек Каленски (вляво).

Н е един, а два опита за подкуп на полицай е направил нашумелият още вчера сирийски гражданин с документи за бежанец - онзи с 10-те хиляди евро и златния часовник след инцидент на столичен булевард.

Оказа се, че той е бизнесмен, има транспортна фирма, занимаваща се с превоз на товари между Турция и България.

Заради големия медиен и обществен интерес от станалото - униформени отказват толкова солидна сума (и златен часовник), служителят на “Пътна полиция” младши инспектор Алек Каленски даде брифинг и разказа за прелюбопитната случка.

Досега три пъти му е предлаган подкуп, който той е отказвал, и по случаите се водят преписки.

Такава крупна сума за пръв път се случва“, каза Каленски и добави, че не си е помислил дали да вземе парите.

Полицаят разказа, че се е отзовал на сигнал за възникнал скандал между хора от два автомобила на кръстовището на бул. „Дондуков“ и „Мария Луиза“. Трябвало е да се тестват водачи за алкохол и наркотици.

Тестът на единия - сириец с български документи за бежанец, е показал наличие на три вида наркотици - канабис, амфетамин и метаамфетамин. Шофьорът веднага бил задържан и вкаран с белезници в патрулката. След това мъжът е поискал да му се разхлабят белезниците, защото го болят ръцете.

Каленски влязъл в автомобила и задържаният пуснал на пода две пачки, като ги побутнал с крак към него. Мъжът му казал, че това са 10 хиляди евро, поискал е да бъде освободен и да му се върне шофьорската книжка, тъй като му е необходима за работа. Обяснил е, че има транспортна фирма, занимаваща се с превоз на товари от Турция към България.

Полицаят веднага докладвал за случилото се на началника си. На място дошъл криминален екип на 5-о районно, който описал 200 съвсем редовни банкноти от по 50 евро.

Това не е всичко. Впоследствие сириецът е транспортиран до ВМА, за да му бъдат взети кръвни проби, тогава той предложил на служителите на МВР 3000 лева и златен часовник, за да бъде освободен.

Сирийският гражданин е задържан за 24 часа. Установява се дали е криминално проявен и има ли предходни нарушения на пътя. По случая работи Софийската градска прокуратура.

сириец Париж 2022 Пътна полиция подкуп КАТ