Новият „Джип“ – произведен в Италия

renegade

, ЕПА/БГНЕС

Renegade

Н ов модел на „Джип“ – емблематичният американски високопроходим автомобил, се появява този месец в САЩ, но е... италианско производство, коментира Франс прес. 

Сега „Джип“ е собственост на американо-италианската група „Фиат Крайслер аутомобайълс“ (Fiat Chrysler Automobiles, FCA), която възнамерява отново да изведе на челна позиция тази марка. 

При последния модел – Renegade, не може да не се забележи италианският му произход.

Произведен е в завод на групата в Италия и има същото шаси като модела на „Фиат“ 500X – а това е автомобил, много различен от първите военни джипове, произвеждани от марките „Уилис“ и „Форд“ през 1941 г.

 Renegade е префасониран и носи емблемата на Джип, но има много общо с Фиат

ЕПА/БГНЕС

Renegade е префасониран и носи емблемата на Джип, но има много общо с Фиат

Истинският „историческият“ джип не се произвежда от 1982 г., след като десетилетия беше използван от армиите в цял свят. 

Самата марка „Джип“ е имала различни собственици, сред които американската компания Ей Ем Си (АМС), френската „Рено“ и германската „Даймлер“, докато накрая беше придобита от „Фиат“ като част от постепенното изкупуване на „Крайслер“, започнало през 2009 и приключило през 2014 г. 

 Фиат 500X

ЕПА/БГНЕС

Фиат 500X

За първи път през 2014 г. са били продадени над един милион автомобила с марката „Джип“, а за първите два месеца на 2015 г. увеличението е с 20%. 

Renegade не е единственият модел „Джип“, на който разчитат от FCA, за да увеличи продажбите си в цял свят – очаква се тази година да започне производството на модела „Чероки“ в Китай.

Източник на статията: Vesti.bg

Фиат Джип