Новата Toyota C-HR дебютира у нас в изпълнение Premier Edition и GR SPORT

Моделът подложи всички конкуренти на натиск след дебюта си през 2017 г., като за тези шест години реализира над 840 000 продажби

Пламен Георгиев,
Toyota CHR

Toyota България

Н овият Toyota C-HR е вече в дилърствата на родния представител на марката у нас. Това е особено важно за тях, тъй като C-HR се доказа като лидер не само на родния пазар, но и в Европа. Оригиналът дойде през 2017 г., като за това време той пласира над 840 000 продажби на континента. А новото поколение обещава още по-големи ядове за конкуренцията, защото прогресивната купе-визия е станала още по-атрактивна.

Ноият Toyota C-HR е създаден съобразно очакванията на европейските клиенти, със създаден в Европа дизайн, развоен процес и производство на място. За пръв Toyota предлага модел с интегрирани във вратите дръжки, а динамичното вътрешно амбиентно осветление с 64 цвята и специално конструираният панорамен покрив са само част от акцентите, за които дилърите ще разказват на клиентите.

На тях ще оставим да разказват и за дизайна на C-HR, който е доста смел и доразвива идеите на оригинала със скосената линия на покрива, завършваща със спойлер. По-широката с 35 мм стойка е допълнена от нови по-големи алуминиеви колела – с размери,  достигащи до 19 инча – и с 25 мм по-къс преден надвес.

Toyota България

Предлага се стилна селекция от цветове за каросерията, включително новите Sulphur (кехлибарено жълто) и Precious Silver (платинено сиво), които са налични ексклузивно за двуцветните изпълнения през първата година от представянето на пазара, заедно с Огнено червено и Динамично сиво. Палитрата допълват други седем цвята.

Четири са електрифицираните версии на C-HR: Hybrid 140, Hybrid 200, Hybrid 200 AWD-i и Plug-in Hybrid 220.

Първата разчита на 1,8-литров атмосферен мотор, а следващите две – на 2,0-литров. Голямата новост е плъг-ин хибридът с 2,0-литров агрегат и обещание за до 66 км движение само на ток (WLTP).

Моделът дебютира у нас в изпълнения Premier Edition и GR SPORT, и двете в двуцветно изпълнение.

GR SPORT предлага подобрена нова технология на окачването, 19-инчови колела, head-up дисплей и детайли на GR дизайна. Premiere Edition включва панорамен стъклен покрив, нов характерен цвят и head-up дисплей.

Продажбите на Toyota C-HR в България стартират този месец.

Toyota Toyota C-HR