Hyundai повдигна завесата от спортния Ioniq 5 N (видео)

“Пърформанс” вариантът излиза на пазара догодина

,
Hyundai Ioniq 5 N

, Hyundai

Hyundai Ioniq 5 N

Hyundai се готви да пусне “пърформанс” версия на електрическия Ioniq 5. Той се разработва от нейното спортно подразделение N.

Очаква се “хот хечът” да е готов по някое време догодина (първата половина по-вероятно), а промоционалното видео ни дава някаква представа какво да очакваме.

Нещо повече - 8-минутното филмче хвърля светлина върху това как Hyundai планира да направи електрифицирани “наточени” автомобили. Главни действащи лица са концепциите RN22e и N Vision 74, показани по-рано тази година.

Ioniq 5 се появява в самия край - с по-малко камуфлаж, отколкото в шпионски снимки. Можем да кажем, че се отличава със специфична предна броня с преработени всмукателни отвори под фаровете.

Подобно на стандартния Ioniq 5, N е дете на същата глобална електрическа модулна платформа (E-GMP), подобно на Ioniq 6 и Kia EV6.

Очакваме, че мощността ще дойде от еволюция на задвижването на EV6 GT (два мотора). Вероятно ще получи и заден диференциал с ограничено приплъзване. Максималната мощност на EV6 GT е 585 к.с.

Ще бъде интересно да видим как Hyundai ще се справи с теглото на 5 N. Въпреки че 5 не е гигантска кола, тя е много по-голяма и по-тежка от Veloster например.

Hyundai Ionic 5 N Hyundai Ioniq 5 Hyundai