Най-лютото комби на BMW вече може да се поръчва у нас

Стартовата цена в конфигуратора е 186 300 лв. с ДДС

Пламен Георгиев,
BMW M3 Touring

, BMW

BMW M3 Touring

П ървото в историята M3 комби излезе в годината, в която BMW GmbH чества своя 50-годиен юбилей. Случайност? Не мисля. С появата си то записа името си на „Нюрбургринг” като най-бързото комби, завъртяло „Зеления ад” за 7:35 мин.

Същият скоро ще радва и родните фенове на марката и „лютите” комбита, тъй като моделът може да се поръча. Стартовата му цена е 186 300 лв. с ДДС, но едва ли имащите финансовите средства ще се задоволят с базовото обзавеждане. В случая то включва бял цвят (неметалик, би било грехота да се поръча с него), ковани джанти 19 и 20 цола отпред и отзад, кожена тапицерия.

Задвижването е ясно: 3,0-литров редови „шестак” с 510 к.с., предаващи се към четирите колела.

Оттам насетне въображението и банковата сметка могат да се развихрят. На клиентите се предлага избор между 9 металика и три цвята BMW Individual. Има още пет вида джанти, като най-атрактивните идват среку 1920 лв. Стандартните кожени тапицерии са допълнително седем на брой, от BMW Individual се предлагат също седем варианта, най0скъпите от които са по 5155 лв.

След това идват пакетите. По-евтиният е пакет Innovation (7506 лв.), докато Individial излиза 11 280 лв. Разбира се има опция сами да избирате допълнителното оборудване, а там лимитът е до небето.

Скоро феновете на баварската марка ще могат да започнат да персонализират и огромния XM с неговите 653 к.с. и 800 Нм, но конфигураторът за него все още не е лансиран.

BMW BMW M3 Touring конфигуратор