MINI пусна новия Cooper първо на ток, сега ни дава и две бензинови версии

Изчистен екстериор, в интериора се залага на новите MINI Experience Modes и широкият набор от дигитални функции

Пламен Георгиев,
MINI Cooper S

MINI

MINI продължава да държи на слогана „Power of Choice“, което означава, че клиентът има избор на електрически вариант, както и две версии на бензин. Те ще се обозначават като C и S за по-мощния модел, първият е 3-цилиндров, вторият 4-цилиндров.

Вторият вариант е с 204 к.с. и 300 Нм в MINI Cooper S, които го ускоряват до 100 км/ч за 6,6 сек. Cooper C разчита на 156 к.с. и 230 Нм, като е по-бавен със секунда от първия вариант, но е и по-икономичен със среден разход до 6,5 л/100 км.

Външният облик се отличава с много изчистени линии. Късите надвеси и късият преден капак контрастират с дългото междуосие и придават на автомобила типичните за марката пропорции. В профил MINI Cooper има по-силно визуално присъствие благодарение на увеличения с 16 мм до 625 мм диаметър на гумите.

MINI

В базовото изпълнение новата визия се подчертава от хоризонталните LED дневни светлини. Изборът между три светлинни графики на дневните светлини на MINI LED фаровете, както и оформените по нов начин Matrix задни светлини придават на модела още по-силно визуално присъствие.

MINI

Интериорът, подобно на екстериора, също залага на изключително изчистените линии. Воланът с нов дизайн, кръглият OLED дисплей и типичната за MINI лента с превключватели, както и арматурното табло с двуцветна текстилна повърхност са основните акценти.Панорамният стъклен покрив допълнително подчертава светлата и приветлива атмосфера.

MINI Interaction Unit е още по-близо до водача. Диаметърът на тънкия OLED дисплей е 240 мм. Неговата логика на управление е подобна на тази на смартфон.

Като част от опционалните режими MINI Experience Modes, два проектора излъчват различни осветени графики върху арматурното табло.

MINI MINI Cooper