McLaren пусна специална версия на GT, вдъхновена от P1 и F1

От нея ще има само 8 броя

Мартин Дешев,
mclaren gt mso

, McLaren

McLaren GT by MSO

McLaren представи нова лимитирана версия на един от моделите си. Става дума за McLaren GT, който получава „обработка“ от отдела за поръчкови бройки MSO, съобщава AutoEvolution.

Серията е лимитирана до едва 8 броя и те са насочени изцяло за Великобритания. Колекционерските модели ще се предлагат само в 4 цвята, като ще има по максимум два броя от всеки. Така реално колите са налични в 4 спецификации и всички са подбрани от екипа на MSO.

Специалните GT-та са по повод 60-годишнината на McLaren и честват два ключови модела от историята на компанията – F1 и P1. Колите нямат промени по механиката, а само по цветовата конфигурация на екстериора и интериора.

McLaren

Добавени са и бродерии на британското знаме на ключови места в интериора, има нов ексклузивен шев на седалките, MSO логота и т.н. Цветовете са подбрани, за да напомнят за двата легендарни модела. XP Green например е зелен цвят, който е за протопипа F1 XP GT Longtail от 1997 г. Cyber Yellow е нова версия на един от любимите цветове на марката – Volcano Yellow и др. Това е и новият цвят, който прави дебют с GT by MSO.

Всички 8 броя ще имат еднакво ниво на оборудване. Не става ясно дали вече са продадени, но най-вероятно интерес към тях не липсва, особено заради колекционерската им стойност.

спортни коли спортни автомобили автомобили коли McLaren