Maserati ще направи 75 коли от специален GranTurismo

Той се нарича Trofeo PrimaSerie и e в чест на годишнина

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie

Maserati

Maserati е една от компаниите, които празнуват юбилеи тази година. В случая се отбелязват 75 г. на големите турери на марката.

В чест на тази годишнина получаваме специално издание на изваденото миналата есен GranTurismo, наречено GranTurismo Trofeo PrimaSerie. Дълго име, за неособено дълга клиентела - ще бъдат направени 75 броя за целия свят.

Те ще излязат в две конфигурации, базирани на Trofeo, както лесно се подразбира.

Maserati

Първият е свързан със състезателната история на марката и е в Grigio Lamiera Matte с контрастиращи червени детайли. Другият е с основен цвят Nero Cometa с ментово зелени акценти.

Екстериорът на двата автомобила е украсен с лого за годишнината в центъра на колелата. В интериора същият детайл може да се намери и в ментово зелено върху облегалките за главите. А салонът е традиционен - с черна кожа, покриваща повечето повърхности.

Maserati

Няма дума за технически новости, което означава, че мощността идва от същия Nettuno V6, който задвижва и MC20. В GranTurismo Trofeo той развива 557 к.с. и 650 Нм макс. въртящ момент.

Maserati не казва нищо за цената и кога ще започнат доставките.

Компанията работи и върху отворена версия на основния модел, а има и напълно електрически, който чака пускането си на пазара.

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie Maserati GranTourismo Folgore Maserai