Maserati GranCabrio обещава комфорт, стил и удоволствие от шофирането

И е 100% изработен в Италия

maserati grancabrio

Maserati

Maserati най-сетне добави карбиолет към GranTourismo. Новото GranCabrio запазва всички удоволствия от купето, като иска да ги надгради с по-голямата свобода от премахването на покрива.

Компанията казва, че GranCabrio е създадено за комфортни и стилни пътувания, но въпреки това колата ще е и много приятна за шофиране и ще се хареса на ентусиастите. Първоначално ще се предлага само с оборудване Trofeo с 6-цилиндровия двигател Nettuno. Той е 3-литров с две турбини и развива 542 к.с.

По-натам се планира да има и електрифицирана версия. Тя ще се казва GranCabrio Folgore и вероятно ще следва конфигурацията на купето, която ще е с три електромотора и 751 к.с.

GranCabrio има текстилен покрив, който се сгъва за 14 секунди при скорост до 50 км/ч. Покривът е многослоен с термична и акустична изолация и ще се предлага в 5 цвята.

Интериорът запазва конфигурацията 2+2, като има 12,2-инчов дисплей за арматурното табло и 12,3-инчов екран за инфотейнмънта. Трети 8,8-инчов панел е за управлението на климатика. Може да се поръча и хедъп дисплей.

GranCabrio предлага още стандартна аудио система Sonus Faber с 13 говорителя или поръчкова с 16 колони и 1060W мощност. Има и стандартен „въздушен шал“, който да поддържа комфорта при пътуване със свален покрив. Допълнително ще се предлагат още екстри, включително дефлектор за вятъра и др.

Maserati казва, че колата е 100% изработена в Италия. Тя следва пътя на GranTurismo и запазва историята на предшествениците, включително първия кабриолет на Maserati – 3500GT, представен през 1959 г. на Автосалона в Женева.

За сега компанията не казва каква е цената на новото GranCabrio. Очаква се тя да бъде обявена, когато наближи началото на приемането на поръчки, което ще стане в близките няколко месеца.

коли автомобили Maserati