Лотус T125 - машина за пари

defaultimg

netinfo

От "Лотус" (lotuscars.com) са намерили добър начин да "доят" богати клиенти. Срещу скромната сума от 600 хил. паунда всеки средностатистически милионер може да се почувства като пилот от Формула 1.

В замяна на този почти милион долара, всеки мераклия получава шанса да притежава спортния модел Т125, вдъхновен от болидите на "Лотус", които участват в най-престижната автомобилна надпревара в света.

Британският звяр има впечатляващи параметри. Двигателят е 3,5-литров, осемцилиндров, V-образен Cosworth GP, произвеждащ максимална мощност от 640 к. с. Като се има предвид, че колата тежи само 650 кг, става ясно, че съотношението мощност-тегло е чудовищно.

За разлика от братовчедите от Формула 1 едно обаче, запалването на двигателя на Т125 е детска играчка - достатъчно е да се натисне един бутон.

Оборотите са ограничени до около 10 хил. Болидът разполага с шестстепенна полуавтоматична скоростна кутия.

Външният му вид и интериорът в кокпита наистина са "одрали кожата" на автомобилите от Ф1.

Но това не е всичко - арабските шейхове и богаташите, които могат да си позволят скъпата играчка, автоматично влизат в ексклузивния клуб Exos, създаден от "Лотус". Името му е вдъхновено от най-външния слой на земната атмосфера, наречен екзосфера. Членството в клуба дава право на ред привилегии и глезотии.

Гордият собственик на "Лотус T125" има удоволствието да я кара на различни професионални състезателни писти, включени в програмата Exos.

Притежателят на високотехнологичната машина обаче няма защо да се тревожи за настройките на колата. От "Лотус" осигуряват готов екип, в който освен пълен комплект инженери, механици и всякакви други специалисти присъстват и легенди като Найджъл Менсъл и Жан Алези.

Да, бившите звезди от Формулата са винаги на разположение на пилотите-любители с дебели портфейли, за да им дадат лични съвети как най-добре да се възползват от качествата на новата си придобивка. Друго си е човек с техния опит да ти обясни как да влезеш в завоя или пък да не натовариш прекалено много гумите.

За да е изживяването максимално близо до реалното, информационните системи на "Лотус" позволяват на богатите пилоти да сравняват времената си с тези на светилата в спорта, да анализират скоростта и състезателната си линия в различни сектори от пистата.

Exos дори дава възможност на членовете си да се подготвят по програмите за психологическа устойчивост и физическа издръжливост на пилотите от Формула 1.

Участниците в клуба получават и индивидуално обслужване, което включва уреждане на подробностите по пътуването от и до пистите, изискани вечери и въобще задоволяване на всевъзможни техни прищевки.

Единственият недостатък на "Lotus T125" е, че ще бъде произведен в ограничен брой. По първоначална информация само 25 болида ще видят бял свят. Така че ако ви се намират едни свободни 1 млн. долара, побързайте.

Източник на статията: Vesti.bg

Лотус T125